لیست اختراعات رويا كياني انبوهي
سيس دي آمين دي كلرو پلاتين (سيس پلاتين) به عنوان يك ضد تومور با اثر بر روي رشته هاي ماكرو مولكول DNA كروموزوم هاي سلول هاي سرطاني و كاهش سرعت تقسيم آنها موثرترين تركيبي است كه در حال حاضر براي درمان انواع سرطان ها بكار مي رود. در اين طرح ابتدا روش هاي مختلف سنتز سيس پلاتين بررسي شده و از ميان آنها روش طارا به عنوان بهترين روش انتخاب گرديد. در اين روش كه براساس پديده اثر ترانس استوار است محصول بصورت كاملا انتخابي و با راندمان و خلوص بالا بدست مي آيد. علاه بر آن با تغيير آنيون انتخابي در مرحله آخر ساير همرده هاي سيس پلاتين را كه غالبا در درمان سرطان موثرند مي توان سنتز نمود. بر طبق روش طارا سيس پلاتين با استفاده از ماده اوليه پتاسيم هگزا كلروپلاتينات K2PtCl6 و در طي سه مرحله واكنش بدست مي آيد. پس از انتخاب بهترين روش با بهينه كردن شرايط آزمايش سنتز و خالص سازي شامل نسبت مولي واكنشگرها و نوع آنها سيس پلاتين با راندمان 90/25٪ تهيه شد. در نهايت محصول بدست آمده بوسيله طيف هاي IR و UV-VIS مطابق مرجع استاندارد USP شناسايي شد و از لحاظ كمي وكيفي با نمونه خارجي مقايسه گرديد .
ماده اوليه دارويي ممانتين هيدروكلرايد 3 و 5- دي متيل آدامانشان 1- آمينو هيدروكلرايد به عنوان يك داروي موثر و فوق العاده براي درمان بيماري آلزايمر شناخته شده است. در اين اختراع ممانتين هيدروكلرايد با بازده و روش جداسازي مناسب طي سه مرحله تهيه گرديده است. در مرحله نخست از مقادير 0/1 مول 1 و 3 - دي متيل آدامانتان 2- 1 مول استونيتريل و 02 - 0/1 مول ترشري بوتيل الكل در حضور 4 - 2 مول سولفوريك اسيد 98 - 95٪ در دماي 70C - و65 در زمان 24 - 12 ساهتت N استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان تهيه مي گردد. جداسازي n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان از فاز آبي با تغيير PH مخلوط واكنش با افزايش محلول سود تا 6>PH> و 4 صورت مي گيرد. بدين ترتيب n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدون نياز به استخراج با حلال آلي بدست مي آيد. در مرحله دوم با هيدروليز n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدون نياز به استخراج با حلال آلي بدست مي آيد. در مرحله دوم با هيدروليز n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان در حلال پلي اتيلن گليكول و در حضور باز معدني سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد در دماي 140c - و120 در زمان 10 - 6 ساعت تحت رفلاكس 1- آمينو 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدست مي آيد در مرحله سوم طي فرايند اسيدي كردن 1- آمينو 3 و 5 دي متيل آدامانتان با مخلوط 40 - 30٪ از هيدروكلريك اسيد در ايزوپروپيل الكل ممانتين هيدروكلرايد تهيه مي گردد.
N1 - و 2 بنزوئيل سولفانيلاميد با نام تجاري سولفابنزآميد به عنوان يك ماده ضد باكتري در صنايع دارويي براي ساخت كرم كاربرد دارد. در اين تحقيق ، توليد سولفابنزآميد در محيط آبي از واكنش استيل سولفانيلاميد (A) يا بنزوئيل كلرايد (B) و سود (C) مورد بررسي قرار گرفت. يافته هاي حاصل بيانگرآن است كه با انجام واكنش در دماي محيط يا نسبت مولي 5-2 : 2: 1 و ترجيحا 4: 2: 1 و محدوده زماني 3-1 ساعت حدواسط استيل سولفابنزآميد با راندمان پايين (حدود 30%) بدست مي آيد و با هيدروليز اين حد واسط، سولفابنزآميد توليد مي شود. در اين تحقيق، با بكارگيري كاتاليست KCL به همراه NaOH و با جايگزيني KOH همراه با كاتاليست به جاي NaOH راندمان از 30% به حدود 60% مي رسد. بهترين نتايج از جايگزيني KOH با NaoH همراه با كاتاليست Na2co3 در دماي محيط، مدت زمان يك ساعت و در شرايطي كه نسبت مولي4: 2: 1 = KOH: وB: و A مي باشد حاصل مي گردد. خلوص سولفابنزآميد توليد شده بيش از 99/5% مي باشد آناليز نمونه ها بر مبناي روش استاندارد مرجع USP انجام شده و طيف هاي FTIR و H-NMR نيز در تاييد آن ارايه شده است.
هدف از انجام اين پروژه توليد سديم مونوفلوئوروفسفات (Na2PO3F) در مقياس پنج مي باشد كه به عنوان يك ماده ضد باكتري و قارچ كش در صنايع بهداشتي به ويژه در ساخت خمير دندان هاي فلوئوردار كاربرد دارد. در اين پروژه، با استفاده از منابع و متون مرتبط و آزمايشات انجام شده، فرآيند ذوب به عنوان مناسب ترين فرآيند انتخاب شد و با بكارگيري مواد اوليه سديم فلوريد و سديم متافسفات، عوامل موثر بر واكنش بررسي و تعيين گرديد. سپس با بررسي مياني طراحي و انجام محاسبات، واحد توليد SFP طراحي و نقشه هاي عملياتي تهيه گرديد. بر مبناي طراحي، راكتور ذوب و تجهيزات مرتبط ساخته شد و با انجام آزمايشات لازم كه از طريق نرم افزار تاگوچي برنامه ريزي شده بود، محصول مورد نظر توليد گرديد. در تحليل نتايج و بررسي اثر متغيرها مشخص شد كه در روش بكارگيري شده، سه پارامتر دماي واكنش، زمان اقامت و نسبت مولي خوراك ورودي بر كيفيت و خلوص محصول موثرند و نسبت مولي نقش اساسي دارد. پس از تعيين شرايط بهينه، كيفيت و خلوص محصول بدست آمده با نمونه خارجي و مرجع استاندارد USP مقايسه شد. بازدهي عمل تقريبا 100% و خلوص SFP براي مصارف بهداشتي مناسب مي باشد.
موارد یافت شده: 5